Årets dansemaraton er godt i gang

Sommeren er en eneste lang dansemaraton for de aller mest ivrige danseglade.

Oppvarmingen til sommerens festivaler har for mange vart en stund allerede.  Arrangementer som har preg av festivaler er  VÅRDANSEN på Gol Campingsenter (4 dager), SIRAFESTIVALEN (3 dager).  Påfølgende helg 7-9 juni var det FLØYENROCK i Bergen og 3 dagers dansefest på LAVOTUNET på Dokka Campingsenter. 14-16 juni kunne man danse på STORÅS DANSEFESTIVAL. 20 – 23 juni var OLSOKDANSEN på Voss, og 27-30 juni var det igjen 3 dager med dans på LAVOTUNET.

Juli måned er feriemåneden for de fleste av oss. Første uka i fellesferien har en stor del  danseglade fra hele landet hatt en tradisjon om å mætes  på SELJORDFESTIVALEN. Den går fra 3-7 juli.  Etter SELJORDFESTIVALEN setter mange kursen mot Sel i Gudbrandsdalen der DANSEFESTIVALEN går av stabelen 9-14 juli. Begge disse festivalene trekker over 15.000 som vil svinge seg til den beste bandene for dans fra Norge og Sverige.  Uke 29 (15-21 juli) tar minst et par tusen danseglade nordmenn turen til Malung i Sverige. Da er det DANSBANDVECKAN som arrangeres. Det er verdens største dansefestival med ca 50.000 besøkende. Sesongen avsluttes med KARLSØYFESTIVALEN utenfor Tromsø 30 juli-4 august.

 


Countrymusikken er også en sjanger med dans.  Først ute er NORD-NORSK COUNTRYFESTIVAL på Målselvfossen 29 mai-1 juni. 27-30 juni er det COUNTRYFESTIVAL i Skjåk,.  3-7 juli foregår COUNTRY MUSIC FESTIVAL på Vinstra.  10-14 juli er det NORSK COUNTRYTREFF i Breim. COUNTRYFESTIVALEN i Seljord er 24-28 juli. Det er nordens største countryfestival.

God dansesommer!

Kommentarer er stengt.