Kan bety slutten for mange festivaler

I november sendte Politidirektoratet ut en presisering av hva som ligger i alkoholloven om forbud mot å drikke eller servere alkohol på offentlig sted. Dette gjelder også i biler, busser og telt. Årsaken til innskjerpelsen fra Politidirektoratet, er alt bråket med russens store arrangementer i russetiden. Direktoratet har ikke sett konsekvensen av denne innskjerpelsen for alle de som lager flotte festivaler i mange sjangere, spredt over hele landet.

– Selve livsgrunnlaget for Seljordfestivalen og Countryfestivalen forsvinner, om vi ikke skal få opprette en festivalcamp der gjestene får lov å ta med egen alkohol. Det vil bli umulig å arrangere våre festivaler om dette blir stående sier daglig leder for Dyrskun, Geir Helge Espedalen.

Dyrskun eier og drifter Dyrskuplassen i Seljord. De har over 200.000 besøkende, på de forskjellige festivalene på plassen, i noen hektiske sommermåneder. Seljordfestivalen og Countryfestivalen har innpå 50.000 besøkende. Der har de besøkende alltid hatt mulighet til å nyte et glass medbragt vin eller øl på festivalcampen. Med den nye presiseringen fra Politidirektoratet er dette ikke lenger mulig.

I verste konsekvens kan dette bety slutten for festivalene i Seljord og mange andre festivaler i Norge som er avhengig å ha en festivalcamping.

Stortingspolitiker fra Telemark Bård Håksrud (Frp) forteller at dette er alvorlig for et festivalfylke som Telemark. Han mener regelen om å frata festivaldeltakere muligheten å drikke alkohol i telt knyttet til festivaler må endres. Han har kontaktet justisministeren, og forventer at et nytt lovverk er på plass innen festival-sommeren 2018.  Alternativt må det på plass gode dispensasjoner for arrangører som driver ansvarlig.


All fornuft tilsier at en lovendring eller disensjasjonsmulighet vil være på plass før festivalsommeren 2018.

Kommentarer er stengt.