Er dette en seriøs arrangør?

Det er annonser på Facebook om et arrangement med navnet DANSEFESTIVALEN 2017. Danseguiden har vert klar over dette arrangementet en stund. Først ble det annonsert en festival over to dager, men nå er festivalen redusert til å  kun en dag.  Det blir som en tradisjonell dansegalla med tre band på scenen.

Arrangøren til DANSEFESTIVALEN 2017 oppgis å være Aller Media, Eventlederne AS og Oslofjord Convention Center. Sistnevnte er de som drifter lokaler, scene og boenheter der festivalen skal være. Aller Media er et forlagshus som blant annet utgir bladet SE OG HØR. De er nok mest ute etter kjendisfaktor og sprell utenfor dansegulvet. Rune Rudberg har vært og er en populær mann i SE OG HØR. Det er naturlig at vi ønsker en prat med arrangøren som vi her oppfatter å være Eventlederne AS.

Danseguiden og andre vi kjenner i bransjen har prøvd å kontakte arrangøren på oppgitte epostadresse. Vi har ikke fått svar på våre henvendelser. Dette er helt uvanlig og virker useriøst av en arrangør. Da vi ikke fikk svar, prøvde vi å finne et telefonnr vi kunne kontakte arrangøren på.  Eventlederne AS er oppgitt som medarrangør, og det var naturlig at vi ønsket å få kontakt med de for mer informasjon om arrangementet.

Dette firmaet har  ingen offentlige telefonnummer tilgjengelig. Ikke på telefonopplysningen eller på firmaopplysningen finner vi et telefonnr til EVENTLEDERNE AS.  Det vi finner er at en person med navnet Ida Maria Norstad er 100% eier av selskapet. Det opplyses at Ida Marie Nordstad eier et annet selskap ARTIST & EVENT AS som igjen eier EVENTLEDERNE AS.  Noe telefonnr eller epost er heller ikke å finne på ARTIST & EVENTS AS.   Det viser seg at det går under markedsnavnet BEST COMPANY AS.  Ganske forvirrende, og virker lite tilitsvekkende for oss som fronter både arrangører og artister i sjangeren.

Danseguiden husker godt for noen år siden at det ble det annonsert store DANSEGALLA i november i Oslo, Bergen og Trondheim. Dette var ren svindel. 1000 vis av musikk og danseglade ble lurt for sine forhåndskjøpte billetter. Alle arrangementene var bare et luftslott. Det ble ingen arrangementer og alle som hadde kjøpt billetter fikk ikke pengene tilbake.

Dette førte til at forhåndssalget av billetter til arrangementer i etterkant stupte drastisk. Selv for de store arrangementene som hadde mange års erfaring merket det.  I forhold til tidliger år sank forhåndssalget med 70%. . Det førte til at flere store dansearrangementer måtte avlyse, og noen la ned sine arrangementer for godt. Hele bransjen fikk føle resultatet av dette. Færre arrangementer ga færre jobber til bandene. Flere band valgte å legge ned eller redusere til duo eller trio.

OSLOCC-lite
Danseguiden har tidligere hatt glede å være tilstede på arrangementer på OSLO CONVENTION CENTER. Det er et av Norges flotteste sted å for slike arrangement. Potensialet for dette stedet er stort. Skal de lykkes å arrangere dansegalla/festival må de  søke kontakt med noen som har jobbet i sjangeren i lang tid.  Dansefestivalen i Norge, for dansefolket,  er DANSEFESTIVALEN i Sel i uke 28. (juli måned)  Den blir i år arrangeres for 16-de året på rad.

Kommentarer er stengt.