Blues som rykker i dansefoten

Endelig fikk jeg anledningen til å høre blues-bandet LONG JOHNS. I løpet av de to siste årene har jeg fått noen tilbakemeldinger om dette bandet, men dessverre har jeg ikke fått anledningen til å møte bandet på scenen. Lørdag 11 februar skulle de spille på Lundetangen Pub i Skien. Da dette er min hjemby, kunne jeg ikke anledningen gå ifra meg for å høre bandet live. Jeg måtte opp i god tid, men til min store overraskelse var lokalene så og si helt fult av forventningsfulle mennesker med interesse for bluesmusikk. Jeg forsto at det måtte være noe i tipsene jeg hadde fått om bandet som skulle spille. Dat var faktisk så mye folk på plass at jeg ikke tok sjansen på å bane meg vei for en prat med gutta back-stage før de skulle på scenen.

Som ivrig danser har jeg opplevd mye god dansbar bluesmusikk. Bluesen har sin egen rytmeoppbygging og danseform, men mye kan man ogsÃ¥ danse swing og boogie woogie til. Jeg var spent pÃ¥ hvordan blues’n til  LONG JOHNS ville fungere for dansefoten.

Jeg behøvde ikke vente lenge på det. Allerede i første låten skjønte jeg at dette var helt grei dansetakt. Det fine er at takta innbyr til improvisasjon på dansegulvet. Da er det rom for å finne leken i dansen. Det gir dansen et nytt liv, og det er veldig gøy for partneren når man improviserer og er uforutsigbar.

LONG JOHNS leverte innpå 3 timer med heftige bluesrytmer. Det var et svært fornøyd publikum som ga en raus applaus da siste låten var spilt.

LONG JOHNS består av følgende musikere:
Geir Paulsberg, gitar
Oddbjørn Grønseth, orgel-piano
Roy Jørgensen, bass
Thomas Frost, trommer
Tomas Engnes, vokal+munnspill

Her er en video:

 

Kommentarer er stengt.