Ole Ivars møtte ekte sangglede i Skjærgårdshallen

Skjærgårdshallen ligger bare et steinkast fra sjøen med et yrende båtliv i sommersesongen. Stedet heter Langesund og er sammen med Kragerø de to kystbyene i Telemark.  Begge har en karakteristisk bebyggelse som kjennetegner sørlandskysten. Telemark har lange tradisjoner innen musikk, og det gjelder også den med skjærgård. Vidar Busk er et stort navn innen blues, Heidi Hauge, Oagee og Niten innen countrymusikk. Anders Wangen og Didrik Solli Tangen innen opera. Geir Arne Hansen, Frøydis Skinnarland, og Geir Ødegården inne populær og dansemusikk.

Langesund har en av Norges mest kjente konsertscene, som er Wrightegården der artistene selv står i kø for å få spille i sommerens feriemåneder. Langesund Mannsangforening har hver sommer en Shantyfestival som får besøk av shantykor fra både inn og utland. Langesund Mannsangforening har selv shantyviser på sitt program, og de er ikke dårligere enn at de også har sin egen revy.

IMG_6559
Langesund Mannsangforening har en stor lokal tilhengerskare, og når foreningen innviterer til stor dansefest i Skjærgårdshallne stille alle opp. Med Ole Ivars på plakaten, var dette midt i blinken for sangglade og danseglade fra hele Telemark. Det var også langveisfarende fra Buskerud, Vestfold og Agderfylkene som tok turen til dansefesten i Langesund lørdag 11 februar.

Det ble en flott festkveld med over 500 besøkende. Alle hadde gledet seg til denne kvelden, og godstemningen var til å føle på. Lenge siden jeg har kjent en slik gladfølelse fra alle som var tilstede. Det inspirerte tydeligvis guttene i Ole Ivars også. De leverte varene, og det var enkelte ganger vokalisten Tore Halvorsen nesten kunne legge vekk mikrofonen for publikum sang selv. Det er fantastisk å høre at så og si alle som var på plass kunne mange av tekstene på sangene til Ole Ivars. Publikum lot seg rive med, og enkelte tok også turen opp på scenen og ønsket å synge duet med Tore.

Medlemmene i mannsangforeningen stile opp som verter. De hadde dresset seg opp, og la la med det, føringen på hvordan folket skulle oppføre seg. De betjente billettsalg, bar og kiosk samt vaktholdet med imøtekommenhet og smil. Vi så ingen tegn til noe uro, og folk holdt sin plass i køen for å kjøpe forfriskninger med en vennlig prat med sidemannen.

Det var to band på scenen i Skjærgårdshallen. På grunn av et annet arrangement var ikke Danseguiden på plass før kl 21. Da var dessverre det første bandet ferdig med sin økt. Det var det lokale bandet GAG. De hadde tydeligvis klart jobben med å varme opp publikum, for stemningen var på topp når vi ankom.

Langesund Mannsangforening kan være stolte av et flott arrangement, og det må gi mersmak for gjentakelse i 2018.

Her er en video fra Skjærgårdhallen

Kommentarer er stengt.