Festivalfylket Telemark

Dansefolket er godt kjent med de to største festivalene i Telemark. Det er den lille bygda Seljord, sentralt i fylket, som huser de to største festivalene. Det er Seljordfestivalen og Countryfestivalen. Disse to festivalene trekker opp mot 50.000 besøkende tilsammen. Nå kan Telemark tilby et stort antall festivaler i mange sjangere. Det er festivaler knyttet til by, bygd, sjø og fjell. Telemarkskanalen, som er på verdens kulturarvliste, har også sin egen festival.

 

 

 

Her er en oversikt på festivaler som er dansbare.

Slåttefestivalen
10. – 11 juni Hjartdal
Det startet som en bygdedag, men nå går festivalen inn i sin 16. runde. Det blir NM i ljåslått, slåttemarked, Vennebyenshow for barna, lokalrevy, dans og konserter med Byting, Sudan Dudan og Humming

Porsgrunn internasjonale teaterfestival
14.–18. juni Porsgrunn
PIT fyller Porsgrunn med teater for 22. gang, i år markeres også arrangør Grenland Friteaters 40 års jubileum. Det blir Brusteinsball, festivalgate og teaterforestillinger fra fjern og nær. Burnt out Punks, David Eriksson, Cirque Galapiat er noe av det du finner på årets program.

Viser ved kanalen
17.–18. juni Lunde sluseamfi, Lunde
Artister og band som Ole Paus, Trang Fødsel, Peter Nordberg, CC Cowboys, Myrull og Violet Road byr på viser i Lunde sluseamfi denne helgen.

Langesund bluegrassfestival
18. juni Wrightegaarden
Åtte bluegrassband holder det gående fra klokken 12 og utover kvelden. Emmy & The bluegrass Pals, Brokeland Bullets, The Straps, Paradise Mountain Boys og Drolsum Station er blant dem som står på scenen i Wrightegaarden.

Seljordfestivalen
6.–10. juli Dyrskuplassen, Seljord
Fire dager viet til danseband! Johnny Logan Grand Prix show, Elvis-hyllest, Contazt, Gluntan, Lasse Stefanz og Ole Ivars og mange fler byr opp til dans på Dyrskuplassen.

Kragerø Live
22.–23. juli Kragerø stadion
Trang Fødsel, Kim Larsen, Bo Kaspers Orkester, Morten Abel og Paul Young skal skape «feelgood»-stemning i Kragerø.

Countryfestivalen
27.–31. juli Dyrskuplassen, Seljord
Nordens største countryfestival byr i år på band som Staut, Gunslingers, Wayne Law, Vassendgutane og Stacie Collins.

Porsgrunn Ølfestival
29.–30. juli Porsgrunn sentrum
Festivalen for de øl-interesserte. 100 typer øl og festivalscene med artister som D. D. E Åsmund Åmli Band og Miami Heat. Ølbryggerkurs og beerwalk med smaking og kunnskapsutveksling om øl fra alle verdensdeler.

Treungenfestivalen
3.–6. august Treungen, Nissedal
Festivalen byr på et omfattende og variert musikkprogram med artister som Ina Wroldsen, Kurt Nilsen, Midnight Choir, Oslo S, Honningbarna, Admiral P, OnkelP og De Fjerne Slektningene, Synne Sanden, Ni Liv og Too Far Gone.

Notodden Blues Festival
4.– 7. august Notodden sentrum
The Waterboys, Walter Trout, The Originial Blues Brothers band, Wee WillieWalker Vidar Busk, Amund Maarud, Daniel Eriksen & Magnus Berg, Knut Reiersrud, Solveig Slettahjell & In the country, Bigbang og Hellbillies er noen av bandene du kan oppleve på årets bluesfestival.

Telemarkfestivalen
18.–21. august Bø
Internasjonal folkemusikkfestival i Bø. I år blir det blant annet konserter med Hayseed Dixie, Ingebjørg Bratland, Monica Heldal og Aletchko Trio, folkemusikkpøbb og rosemalt standup.

Vil du se en komplett festivaloversikt, har avisa Varden den her
Har du lyst å oppleve en festival full av farger, glede, akrobatikk og gjøgleri kan jeg anbefale Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 14-18 juni

 

 

 

Kommentarer er stengt.